Π.Ο.Ε : 19 ΜΑΪΟΥ 1919 Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

2019-05-17

Ημέρα Ιστορικής Μνήμης που μας καθοδηγεί, μας διδάσκει, και φωτίζει το μέλλον μας. Πριν 100 χρόνια ... 353.000 Έλληνες του Πόντου σφαγιάστηκαν τις ζοφερές εκείνες ημέρες του ξεριζωμού σε ένα ατελείωτο χορό θανάτου. 1.250.000 Έλληνες του Πόντου πήραν το δύσκολο δρόμο της προσφυγιάς, αφήνοντας στα Πατρικά εδάφη τις περιουσίες, τους διασκορπισμένους συγγενείς τους αλλά και τους τάφους των προγόνων τους.

Οι αποτρόπαιοι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν ήταν οι εξορίες, οι εκτοπίσεις, οι σφαγιασμοί μαθητών στα σχολεία, τα καταναγκαστικά έργα, οι φυλακίσεις, οι εκτελέσεις, τα βασανιστήρια, οι πορείες στην έρημο, η στέρηση νερού και εν γένει φρικαλεότητες που δεν μπορεί να αντέξει ο ανθρώπινος νους.

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αλλά και των άλλων εθνοτήτων (Αρμενίων και Ασσυρίων) ήταν εκείνη που δίδαξε αργότερα τους Ναζιστές και φασίστες κατακτητές να διαπράξουν τις δικές τους γενοκτονίες και μαζικές εκκαθαρίσεις.

Σήμερα, ο Ελληνικός λαός ζητά σύσσωμος τη Διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Μετά από 100 χρόνια προσπάθειας και με ότι δυσχέρειες ανά καιρούς ανέκυπταν, είμαστε ακόμη επιβεβλημένα προσηλωμένοι και αφοσιωμένοι σε ένα και μόνο Δικαιωμένο Στόχο: Διεθνής Αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού!

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ...