ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑΣ

2020-06-05

ΕΝΙΣΧΥΣΗ της Δημόσιας Υγείας σημαίνει παρακαταθήκη για το ΜΕΛΛΟΝ

Ο ΠΣΕΦΑ συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων στην Υγεία, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με απεργία που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) την 16 Ιουνίου 2020.

Η πολιτική που εφαρμόζεται τις τελευταίες δεκαετίες είναι υπεύθυνη για τα ράντζα, τις μακροχρόνιες λίστες αναμονής, τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, την εντατικοποίηση, την περιπλάνηση των υγειονομικών από τη μία μονάδα στην άλλη για να μπαλώνουν τρύπες, τις περικοπές και τις αυξημένες πληρωμές για τους ασθενείς. αναστολή της λειτουργίας και τον παροπλισμό ολόκληρων τμημάτων και κλινικών. Αυτή η πολιτική άφησε ξεκρέμαστους εκατομμύρια ασθενείς με χρόνια νοσήματα, έβαλε φρένο στη διάγνωση και τη θεραπεία ακόμα και ογκολογικών ασθενών με άγνωστες συνέπειες για την υγεία τους, που δεν αποτυπώνονται στις στατιστικές για τον κορονοϊό.

Ο ΠΣΕΦΑ επισημαίνει ότι είναι ώρα να τεθεί ως κοινό αίτημα όλων των συνδικάτων η κρατικοποίηση και ο δημόσιος έλεγχος των φαρμακοβιομηχανιών.: να λειτουργούν για το δημόσιο συμφέρον, όλοι οι ασθενείς να έχουν πρόσβαση σε προηγμένα φάρμακα και μεθόδους θεραπείας που είναι παγκοσμίως διαθέσιμα, η διάθεσή τους να μην κατευθύνεται από την κερδοσκοπία, ώστε να εξασφαλίζεται η υγεία και η ποιότητα ζωής όλων των ασθενών.

Τα αιτήματα των ανθρώπων της Υγείας για:

  • Κατάργηση πληρωμών από τους ασθενείς : Δωρεάν υγεία για όλους
  • Πλήρη, επαρκή κα αποκλειστική χρηματοδότηση του δημοσίου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό
  • Καμία απόλυση επικουρικού / συμβασιούχου. Μονιμοποίηση και επιπλέον προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που είναι αναγκαίο για τη στελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας
  • Ένταξη στα ΒΑΕ.
  • Επαναφορά στο μισθολόγιο του 2009.
  • Ενιαίο Κλάδο Νοσηλευτικού Προσωπικού

πρέπει να είναι και είναι αιτήματα ολόκληρης της κοινωνίας. Συντασσόμαστε δίπλα στους ανθρώπους που κρατούν ζωντανό το δημόσιο σύστημα Υγείας και διεκδικούν τα αυτονόητα για όλους.